Не само ,че има Ф1 2010, а се оказва много интересна! Защото се случват всякакви аномалии:
Наказват се пилоти ,заради малоумни правила!
Цитат:
Сър Стърлинг Мос подкрепи Михаел Шумахер и заяви, че на негово място би направил същото изпреварване в Гран при на Монако. Седемкратният световен шампион бе наказан заради непозволено от правилника изпреварване на Фернандо Алонсо в последната обиколка при прибирането на колата за сигурност. Мос сподели, че шефовете на още десет отбора са наредили на пилотите си да атакуват, но наказанието е отнесъл само Шумахер, защото само неговата атака е била успешна.
"Светлините на светофарите трябваше да останат жълти до финала в Монако, както и не трябваше да бъдат развети зелените флагове. Шефовете на десет отбора съобщиха на пилотите си да се състезават до финала, но само атаката на Шумахер успя, за което той бе наказан", заяви Мос. " Убеден съм, че той постъпи правилно и ако бях на негово място, и аз бих направил абсолютно същото. Правилото, заради което му отнеха точки, трябва бързо да бъде променено, преди ситуацията да се повтори", завърши британецът.
В същото време за малоумни изяви някои пилоти минават "между капките" незабелязано!?
Цитат:
Един от тримата стюарди в Гран при на Монако призна, че той и колегите му са били твърде заети с Михаел Шумахер, за да накажат пилота на Уилямс Рубенс Барикело. Седемкратният световен шампион получи 20-секундно наказание и се свлече от 6-о до 12-о място в класирането заради непозволено изпреварване на Фернандо Алонсо в последната обиколка на надпреварата в Монте Карло.
Барикело се движеше добре в състезанието до 30-ата обиколка, когато изгуби контрол над болида и се разби в предпазните мантинели. Опитният бразилец хвърли волана си на трасето и по този начин не само наруши правилото кормилото да се връща на мястото му след напускане на болида. Той застраши сигурността на останалите пилоти, след като струващият 50 000 долара волан бе закачен от Карун Чандок, който го влачи със себе си чак до тунела. След това Бруно Сена премина през него.
Общо взето Ред Бул са нереално бързи и според мен или ще се почупят напълно,или ще се окажат с болит извън правилника! Ферари са много близо до тях, по-близо от Маковете, но пък имат проблеми с пилотите си!